Απολογισμός της σεζόν από τον Υπεύθυνο των Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης Θόδωρο Πολυμένη

Ο Υπεύθυνος των τμημάτων Καλαθοσφαίρισης του Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς Πολυμένης Θόδωρος κάνει τον απολογισμό της σεζόν και αφού εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο, μιλάει για τη φετινή σεζόν σε όλα τα τμήματα, αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους του συλλόγου.
«Μετράμε πλέον τις πρώτες ημέρες του 2022 . Όλο αυτό το διάστημα συμπεριλαμβανομένου και της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 , στο οποίο όλη η ανθρωπότητα μαζί και το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις περιορισμού .Όλοι μαζί σ’ αυτό αυτοπεριορισμένοι είτε μέσα στο σπίτι μας ,είτε τηρώντας το πρωτόκολλο μέσα από την διαδικασία της καθημερινότητας των προπονήσεων και των αγώνων προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς προς όλους και ειδικότερα στους αθλητές και αθλήτριες μας .
‘Όλο αυτό το διάστημα αν πάμε πίσω στην αγωνιστική περίοδο 2020-2021 όπου όλοι είμασταν μακριά από τα γήπεδα , μας έδωσε όλους το χρόνο να στοχαστούμε να συλλογιστούμε την χρονιά που μπορεί να τελείωσε άδοξα , μας έδωσε όμως την ευκαιρία να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα .
Έτσι σε συνεργασία με την Διοίκηση του συλλόγου και τον πρόεδρο Φώτη Μπαλτίδη ,συμφωνήσαμε ότι σημαντικό είναι η όλη προσπάθεια να ξεκινήσει από την βάση της ομάδας που δεν είναι τίποτα άλλο από την ακαδημία . Έτσι συντονισμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης στα γήπεδα (βαφές και πλήρη ανακαίνιση των παρκέ των δύο προπονητηρίων ) ,ανακαίνιση των γραφείων και των κοινόχρηστων χώρων.
Η δεύτερη κίνηση που πραγματοποιηθεί ήταν να ανανεωθεί όλος ο εξοπλισμός .
Δομήσαμε την ακαδημία με 9 τμήματα ,με συνολικό αριθμό 150 παιδιών και 5 αγωνιστικά τμήματα (Νέων , Εφήβων ,Παίδων ,Νεανίδων , Κορασίδων ) με συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα .Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά από πολλά χρόνια η ομάδα μας συμμετέχει στο πρωτάθλημα νεανίδων με βλέψεις να συμμετέχει και στο Final 4 .
Όσον αφορά την ακαδημία και τα προ αγωνιστικά τμήματα με συντονιστή τον Γιάννη Τσεζμετζή ,με τον οποίο και εισαγάγαμε καινοτόμα προγράμματα .
Κάνοντας μια μικρή αναφορά στην πορεία και στον τρόπο δουλείας των αγωνιστικών τμημάτων αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στα τμήματα κοριτσιών. Οι μικρές αθλήτριες του Απόλλων είτε με τα τμήματα Νεανίδων με προπονητή τον Θάνο Πολυμένη και αθλήτριες γεννημένες τα έτη 2004-2005 και του τμήματος Κορασίδων με προπονητή τον Γρηγόρη Αντώνη και γεννημένες αθλήτριες τα έτη 2006 και νεότερες κάνουν αξιόλογη πορεία στα δύο αντίστοιχα πρωταθλήματα και όπως ανέφερα το τμήμα νεανίδων θα συμμετέχει εκτός απροόπτου στο Final 4 που αν δεν κάνω λάθος η τελευταία συμμετοχή σε Final 4 ομάδας του Απόλλων είναι το 2008 . Εδώ βέβαια επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συμμετέχουν 5 αθλήτριες του συγκεκριμένου τμήματος με πρωταγωνιστικό ρόλο στο τμήμα γυναικών . Σκοπός που θέσαμε από την αρχή τα αναπτυξιακά τμήματα να είναι προθάλαμος για την συμμετοχή στα μεγάλα τμήματα . Μην ξεχνάμε ότι ο Απόλλων είναι η μόνη ομάδα στην Βόρειο Ελλάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα σε τμήμα γυναικών .
Στα τμήματα Εφήβων και Παίδων ξεκινήσαμε από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και εδώ την ανανέωση με προπονητή τον Σταύρο Σαμακοβλή . Πολύ δύσκολη αποστολή μιας και υπήρξαν πολλές διαρροές μικρών αθλητών με την αποχώρηση προπονητών πριν αναλάβουμε και όσο και να προσπαθήσαμε να τους μεταπείσουμε ήταν αδύνατο . Αυτό μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο μια επανδρώσαμε τα τμήματα με αθλητές που ήθελαν πραγματικά να βρίσκονται στο Απόλλων και έτσι μετά από ένα χρόνο βλέπουμε οι κόποι μας να έχουν αποτέλεσμα και το τμήμα εφήβων να πρωτοπορεί στον 6ο όμιλο και με σιγουριά να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη φάση .Επίσης να σημειώσουμε ότι ήδη 4 αθλητές του τμήματος Στο τμήμα Παίδων πραγματοποιήθηκε ριζική ανανέωση με αθλητές γεννημένους τα έτη 2006-2007 και έχουμε αυτή την στιγμή πορεία τέτοια που μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για την συνέχεια ,με στόχο την επόμενη αγωνιστική περίοδο .
Όλα τα παραπάνω και με γνώμονα να μεταφέρουμε την καλή γνώση των βασικών, την εκμάθηση και απόδοση σύγχρονου, γρήγορου και πιεστικού μπάσκετ με τελικό στόχο την άριστη προετοιμασία για την συμμετοχή των μικρών αθλητών και αθλητριών στα τμήματα ανδρών και γυναικών μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για την συνέχεια .
Τα τμήματα ανδρών και γυναικών πραγματοποιούν αξιόλογη πορεία και μετά την ανανέωση που πραγματοποιήθηκε (22,5 έτη το τμήμα ανδρών και 19,5 έτη το τμήμα γυναικών ) στοχεύουμε στην δημιουργία ομάδων αντάξιων της ιστορίας του συλλόγου μας .
Αυτή την στιγμή το τμήμα ανδρών βρίσκετε στην 5η θέση της βαθμολογίας και έχει θέσει στόχο την κατάληψη μιας θέσης στην 5άδα του πρωταθλήματος μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου .
Το τμήμα γυναικών με νέο προπονητή τον Μιχάλη Κασικτσόγλου ,βρίσκετε αυτή την στιγμή στην 7η θέση μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου .Ο Χρήστος Γκογκάκης παραιτήθηκε πριν τον αγώνα με το Πανόραμα για προσωπικούς λόγου και έτσι με συντονισμένες ενέργειες ήρθαμε σε συμφωνία με τον νέο προπονητή .
Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Συλλόγου τους Συνεργάτες μου Προπονητές και φυσικά τους Αθλητές και Αθλήτριες μας για την άψογη συνεργασία μας και να ευχηθώ Καλή χρονιά με Υγεία και Πολλές Επιτυχίες στην Ομάδα μας.

FB IMG 1641555870304

FB IMG 1641555874955

FB IMG 1641555879567

FB IMG 1641555889980

FB IMG 1641555893795

FB IMG 1641555897460

FB IMG 1641555887899

Pin It