ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Το Σάββατο το βράδυ βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση και μακριά από την φιλοσοφία της ομάδας μας, να κάνουμε ένσταση κατά της διαιτησίας των Κλιγκόπουλου,,-Τσαπόγα καθώς η προκλητική εμμονή τους να μη τηρούν τους κανονισμούς , εξόργισε όλους όσους παραβρέθηκαν στο γήπεδο και κυρίως τα κορίτσια της ομάδας μας που έβλεπαν πως συμμετείχαν σε άνισο αγώνα και πως τα έχουν στήσει στο τοίχο .

Δε θέλουμε να πιστέψουμε πως η σχέση ενός εκ των διαιτητών με το αντίπαλο σωματείο είναι η εξήγηση σε όσα συνέβησαν .Είμαστε από τα σωματεία που μπορούμε να συγχωρέσουμε το ανθρώπινο λάθος ακόμα και αν αυτό στοιχίσει ένα παιχνίδι .Εξάλλου ποιος δε κάνει λάθη .Δεν μπορούμε όμως να συγχωρέσουμε την ανικανότητα ,το κόμπλεξ και την προσβλητική έλλειψη σεβασμού προς το σωματείο μας από νεαρούς διαιτητές που βάζουν μια σφυρίχτρα στο στόμα και νομίζουν πως είναι σερίφηδες, εκθέτοντας όχι μόνον τον εαυτό τους αλλά και αυτούς που τους ορίζουν. Αναρωτιόμαστε πως μπορούν να συνεχίζουν να σφυρίζουν κάποιοι που η εξήγηση τους στις υποδείξεις μας για την κακή εφαρμογή των κανονισμών κυρίως στο θέμα των βολών της αντίπαλης ομάδας είναι πως το ίδιο κακή εφαρμογή κάνουν και με την δική μας , παραδεχόμενοι ουσιαστικά την ανικανότητα τους.

Βέβαια δυστυχώς γι' αυτούς το βίντεο του αγώνα ,που είναι στην διάθεση όσων ενδιαφέρονται, δεν τους δικαιώνει καθώς ξεκάθαρα φαίνεται πως από τις 6 βολές τις ομάδας μας όλες εκτελέσθηκαν κανονικά σε αντίθεση με τις 25!!! βολές της αντίπαλης ομάδας όπου οι 15!!! ήταν αντικανονικές (πατούσαν ξεκάθαρα την γραμμή των βολών) με τις εξ αυτών να βρίσκουν στόχο .Ναι καλά καταλάβατε οι αντίπαλοι εκτέλεσαν 25 ελεύθερες βολές και εμείς 6 σε ένα παιχνίδι ντέρμπι που τελείωσε με 7 φάουλ για τις αντίπαλες και 20 για την ομάδα μας .Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να καταλάβει και ο πιο άσχετος πως σ¨αυτό το παιχνίδι που τελείωσε 64-61 και οι 10 πόντοι της νικήτριας ομάδας μπήκαν από παράβαση κατά την εκτέλεση τους ,ότι μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος .

Το σημαντικό βέβαια για εμάς και ο λόγος της καταγγελίας μας δεν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα γιατί έστω και έτσι εμείς με τα κορίτσια μας θα επικεντρωθούμε στα δικά μας λάθη και δε θα κρυφτούμε πίσω από την κάκιστη διαιτησία . Είναι όμως ιδιαίτερα έντονος ο προβληματισμός που μας προκαλεί το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των παιδιών κρίνεται από ανίκανους και κομπλεξικούς που δεν έχουν ιδέα που βρίσκονται και τί κάνουν.

Τέλος θα θέλαμε πολύ να μας εξηγήσει κάποιος τί σημαίνει ""εφαρμογή των κανόνων σύμφωνα με το πνεύμα του αγώνος,"που έγραψαν στο φύλλο αγώνος . Ποιο είναι αυτό το πνεύμα που επιτρέπει στους διαιτητές να μην εφαρμόζουν τους κανονισμούς . Εμείς το μόνο πνεύμα που ξέρουμε να είναι τόσο γεναιόδωρο και είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων .

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς τους απίθανους να αναιρούν τη δουλειά μας, όταν εμείς προσπαθούμε ώστε τα παιδιά να μάθουν σωστά τους κανόνες του μπάσκετ, αυτοί αφήνουν ατιμώρητη την λάθος εφαρμογή τους και μάλιστα τους επιβραβεύουν με την προκλητική . άρνηση να τους κάνουν έστω και μια σύσταση. Μήπως νομίζουν πως σφυρίζουν σε προμίνι ;Τους έχει πει κάποιος πως τους πληρώνουμε για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους ;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε γονείς και προπονητές προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα παιδιά στα γήπεδα .Αν οι κυρίες και οι κύριοι αυτοί δεν μπορούν ας αλλάξουν άθλημα ή καλύτερα ας πάνε σπίτι τους .Είναι ώρα να σταματήσει το πιπίλισμα της ίδιας καραμέλας ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαιτητές .Δεν μας αφορά, δεν είναι πρόβλημα δικό μας .Να είστε σίγουροι πως αν το παιχνίδι το σφύριζαν οι coaches των δύο ομάδων, θα ήταν πιο δίκαιοι, ακριβώς γιατί τον σωστό coach δεν το ενδιαφέρει η νίκη με κάθε τρόπο αλλά να μαθαίνουν τα παιδιά να παίζουν σωστά. Έτσι αναπτύσσεται το άθλημα .

Ως υπεύθυνοι λοιπόν για την ανάπτυξη του αθλήματος, σας ζητούμε :
1ον Να λάβετε σοβαρά υπόψιν την καταγγελία μας και να πράξετε ανάλογα ώστε να μη χρειαστεί να σας ενοχλήσουμε στο μέλλον για κάτι παρόμοιο.
2ον Να μην ξανά ορισθούν οι συγκεκριμένοι διαιτητές σε αγώνες όλων των τμημάτων καλαθοσφαίρισης του Μ.Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ .

FB IMG 1667250860542

Pin It