Μιχαηλίδης: "Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι πολύ ψηλά στο μυαλό μου..."

Ο Άλκης Μιχαηλίδης αποτελεί "παιδί" του Απόλλωνα Καλαμαριάς, με την έννοια ότι επί σειρά ετών υπηρέτησε τον σύλλογο ως παίκτης. Από το τμήμα μίνι, μέχρι το ανδρικό... Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Χατζούλη μίλησε στο mgskapolllon.gr για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά και για το κομμάτι της αγωνιστικής φιλοσοφίας. Συγκεκριμένα είπε:

Για το ξεκίνημα της συνεργασίας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: "Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς που μας έκανε την τιμή να μας κάνει την πρόταση να αναλάβουμε. Ο Απόλλων είναι ένα ιστορικό σωματείο και για μένα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία το ότι υπήρξα για 10 χρόνια παίκτης του. Από το τμήμα του μίνι μέχρι και το ανδρικό. Οπότε η ομάδα στο δικό μυαλό, είναι πολύ ψηλά και έχει μια παραπάνω θέση. Είναι όντως η ομάδα σε μια δύσκολη θέση αυτή την στιγμή. Από αυτά που είδαμε στα παιχνίδια, είναι και θέμα τύχης. Και ατυχίας... Αλλά η ουσία της υπόθεσης είναι πως από εδώ και πέρα πρέπει να γίνουν κάποια γρήγορα και σταθερά βήματα για να βγει ο Απόλλων από αυτό το αδιέξοδο. Δεν αξίζει στην ομάδα αυτή, με την οργάνωση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια αλλά και με το όνομά της, να χάσει αυτή την κατηγορία. Ισα-ίσα, θα έλεγα ότι είναι εφικτό τα επόμενα χρόνια να ανέβει και μια κατηγορία παραπάνω".

Για το αν έπαιξε ρόλο το υψηλό επίπεδο οργάνωσης του συλλόγου προκειμένου ο ίδιος -μαζί με τον Γιάννη Χατζούλη- να αναλάβει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: "Σίγουρα... Είναι κάτι που ακούγεται, φαίνεται και έχει 'φύγει' από τα όρια της Καλαμαριάς. Και όλο αυτό έχει βγει προς τα έξω... Είναι πλέον γνωστή η οργάνωση, δεν είναι κάτι το οποίο κρύβεται".

Για το κομμάτι της αγωνιστικής φιλοσοφίας: "Αν θεωρήσουμε σωστό το γεγονός πως η επίθεση είναι θέμα ταλέντου και η άμυνα θέμα διάθεσης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε δίχως πολλά λόγια, είναι η βελτίωση στην άμυνα. Πρέπει επειγόντως να κατέβει ο μέσος όρος του παθητικού μας -και αρκετά- για να μπορέσουμε να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται. Για μένα από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Πρέπει να σφίξουμε εκεί, να δείξουμε διάθεση... Τα παιδιά είναι νέα, είναι φιλόδοξα, άρα τι πιο καλή μαγιά για να ξεκινήσουμε από εκεί".

alkis michailidis apollon kalamarias

Pin It