Xατζούλης: "Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει τα εχέγγυα για να ανέβει επίπεδο"

Οι Γιάννης Χατζούλης και Άλκης Μιχαηλίδης οδήγησαν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε έξι νίκες τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Ο πρώτος μιλώντας στο mgskapollon.gr έκανε τον απολογισμό της πορείας της ομάδας, αναφέροντας και κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το δύσκολο διάστημα (π.χ. οι τραυματισμοί αποτέλεσαν μεγάλο "αγκάθι") που πέρασε ο Απόλλων Καλαμαριάς μέχρι να ξεκινήσει η αγωνιστική του "αντεπίθεση". Επίσης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια σε ό,τι αφορά την οργάνωση που "συνάντησε" στο τμήμα μπάσκετ. 

"Στην αρχή υπήρξε μια δυσκολία προσαρμογής, αλλά η ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει τα πράγματα"

Αρχικά είπε την γενικότερη "γεύση" που άφησε η πορεία της ομάδας: "Aναλάβαμε την ομάδα 10 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα βρισκόταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση και είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών και ένα πρόγραμμα που θεωρώ ότι δεν ήταν και το πιο εύκολο. Σαφώς και στην αρχή υπήρχε μια δυσκολία προσαρμογής της ομάδας πάνω στα θέλω μας και τα θέλω μας πάνω στην ομάδα, αλλά νομίζω πως στο τέλος η ομάδα κατάφερε να ισορροπήσει σε αυτό το πράγμα -στα θέλω μας και στις δυνατότητές της- και να πετύχουμε τον στόχο μας που ήταν να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Θεωρώ, βέβαια, πως ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν πρέπει να έχει στόχο την παραμονή γιατί γενικώς υποστηρίζεται από ανθρώπους που μπορούν να έχουν βλέψεις για παραπάνω. Και όλος ο μηχανισμός που περιστρέφεται γύρω από την ομάδα και οι ανάγκες που καλύπτονται -ιατρικές, από πλευράς γυμναστών, από πλευράς υποδομών- είναι τέτοιες που αποτελούν εχέγγυα για την περαιτέρω εξέλιξη της ομάδας. Η γεύση που μένει (σ.σ. από την πορεία) νομίζω είναι γλυκόπικρη γιατί από την μία η ομάδα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής που ήταν αναγκαίος, αλλά από την άλλη είναι κρίμα για μια ομάδα με την ιστορία του Απόλλωνα να παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή. Θεωρώ πως ο Απόλλων έχει τα εχέγγυα για να προχωρήσει καλύτερα τα επόμενα χρόνια".

"Η νίκη για να αναστραφεί το κλίμα και οι τραυματισμοί..."

Οι Γιάννης Χατζούλης και Άλκης Μιχαηλίδης δεν είχαν καθόλου εύκολο έργο με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Είχαν να διαχειριστούν το ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας μετά τις συνεχόμενες ήττες (οχτώ σερί ήττες μέχρι και τον αγώνα με τον Λεύκιππο) αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά η ομάδα είχε σταθερά διψήφιο αριθμό παικτών στην προπόνηση, κατά την εβδομάδα της προετοιμασίας του παιχνιδιού απέναντι στον Ζέφυρο. Δηλαδή, οι Χατζούλης και Μιχαηλίδης μπόρεσαν να δουλέψουν για πρώτη φορά υπό φυσιολογικές συνθήκες στο οικογενειακό διπλό, τρεις αγώνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους! Εκείνο το ματς με τον Ζέφυρο (νίκη με 80-74) ήταν η αρχή της αγωνιστικής "αντεπίθεσης" του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο οποίος τελείωσε την περίοδο 2018-19 με έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Για όλα αυτά, ο Γιάννης Χατζούλης είπε: "Την περίοδο που αναλάβαμε την ομάδα τεχνικά, η ομάδα προερχόταν από ένα κακό σερί αποτελεσμάτων και μάλιστα με ήττες από ομάδες που ήταν χαμηλότερα στην κατηγορία. Βρεθήκαμε, λοιπόν, εκείνη την περίοδο -που θεωρώ ότι ήταν η πιο δύσκολη και για εμάς γιατί μεσολάβησε μια αλλαγή προπονητών- με προβλήματα τραυματισμών. Είναι πάρα πολύ δύσκολο προπονητικά, σε μια ομάδα που δεν συγκεντρώνει 10 παίκτες (σ.σ. στην προπόνηση), να αλλάξεις πράγματα και να ζητήσεις να κάνεις κάποιες αλλαγές για να βοηθηθεί η ομάδα. Θεωρώ πως ήταν πάρα πολύ δύσκολο εκείνο το διάστημα. Με εμάς έγιναν τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά παρ' όλα αυτά νομίζω πως η ομάδα έδειξε μια δυναμική και ήταν ήττες με ομάδες που ήταν ψηλότερα από εμάς. Έδειξε η ομάδα μια δυναμική ότι πάει να αφομοιώσει και να αντεπεξέλθει σε αυτή την δύσκολη συνθήκη.

Το ψυχολογικό κομμάτι, πιστεύω, ότι ήταν το δυσκολότερο σε αυτή την περίοδο, όμως θεωρώ ότι συνοδεύτηκε από κάποιες εμφανίσεις -όπως απέναντι στην Ευκαρπία, όπως μέσα στη ΜΕΝΤ, όπως μέσα στον Λεύκιππο- που υπήρξαν ήττες, αλλά τα παιδιά πάλεψαν ως το τέλος. Θεωρώ πως αυτό ήταν ένα έναυσμα για τα παιδιά προκειμένου να καταλάβουν πως έχουμε τις δυνατότητες να αναστρέψουμε το κλίμα. Επικεντρωθήκαμε πάνω σε αυτό, δηλαδή ήταν κάτι που το κατάλαβαν τα παιδιά. Θέλαμε μια νίκη για να αναστραφεί το κλίμα. Νομίζω πως όταν το καταφέραμε αυτό το πράγμα, η ομάδα μπήκε σε έναν ρυθμό και δείγμα αυτού είναι το ότι στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, πήραμε έξι νίκες με αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα της ομάδας στο τέλος του πρωταθλήματος".

"Συναντήσαμε κάτι πρωτοποριακό, η ομάδα είναι πολύ μπροστά σε πολλούς τομείς"

Το κομμάτι της οργάνωσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς σχολιάστηκε πολύ θετικά από πολλούς κατά την διάρκεια της σεζόν 2018-19, ακόμη και από αντιπάλους! Οι Χατζούλης και Μιχαηλίδης "έζησαν" από κοντά την όλη προσπάθεια της ομάδας σε διάφορους τομείς και ο πρώτος αναφορικά με όσα "συνάντησε" στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, υπογράμμισε: "Νομίζω ότι αυτό που συναντήσαμε από πλευράς οργάνωσης, γύρω από την ομάδα του μπάσκετ, είναι κάτι που είναι πρωτοποριακό.

Πολλοί άνθρωποι τρέχουν και λύνουν προβλήματα. Νομίζω πως σε όλα τα επίπεδα, το αγωνιστικό, το ιατρικό, το κομμάτι του φυσιοθεραπευτή και το επικοινωνιακό, η ομάδα είναι πάρα πολύ μπροστά και νομίζω πως αυτό -όπως είπα και πριν- είναι το πρώτο εχέγγυο για να ανέβει η ομάδα επίπεδο. Θεωρώ ότι ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι μια ομάδα που έχει να διαγράψει μπροστά του μια πορεία που μόνο θετική θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που βρέθηκε στις χαμηλές κατηγορίες. Ευχαριστώ για την βοήθειά τους τον γυμναστή, τον γιατρό, τον φυσιοθεραπευτή, τον φροντιστή της ομάδας και γενικότερα όλα τα στελέχη του Απόλλωνα Καλαμαριάς".

giannis xatzoulis

teleutaia epta paixnidia