Μιχαηλίδης: "Αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και αυτοθυσία στο τέλος της σεζόν"

Toν απολογισμό της πορείας του Απόλλωνα Καλαμαριάς έκανε ο Άλκης Μιχαηλίδης μιλώντας στο mgskapollon.gr. Ο Έλληνας κόουτς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην δυσκολία που αντιμετώπισε η ομάδα σχετικά με το ψυχολογικό κομμάτι (απόρροια των σερί ηττών μέχρι να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ζέφυρο) και τους τραυματισμούς ενώ υπογράμμισε σε ό,τι αφορά το οργανωτικό κομμάτι πως... "είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πρότζεκτ του Απόλλωνα Καλαμαριάς".

"Μια δύσκολη αποστολή με ευχάριστο αποτέλεσμα..."

Αρχικά είπε: "Σαφώς μια δύσκολη αποστολή είχε ευχάριστο τελικό αποτέλεσμα. Ένα μπράβο σε όλους που συνεισφέρανε -καθένας με τον τρόπο του- σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Υπήρχε μεγάλη δυσκολία και από πλευράς των παικτών που είχαν να αντιμετωπίσουν τρεις αλλαγές προπονητών αλλά και από την δικιά μας για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται κάποιες διαφοροποιήσεις στον τρόπο παιχνιδιού. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Η ομάδα κατέληξε όγδοη (σ.σ. στη βαθμολογία).

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα όλων των ομάδων, το έργο έγινε ακόμη πιο δύσκολο από ότι υπολογίζαμε στην αρχή. Νομίζω τα τελευταία χρόνια οι 12 νίκες έφερναν εύκολα την σωτηρία. Τώρα φτάσαμε στις 13 νίκες για την παραμονή. Ένα μπράβο σε όλους, στους έξω ανθρώπους που κάνουν τρομερή δουλειά σε όλα τα πόστα αλλά και στα παιδιά που έστω και λίγο αργά, αλλά τελικά κατάλαβαν τι θέλουμε από αυτούς και έδειξαν αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και αυτοθυσία στο τέλος για να καταφέρει η ομάδα να σωθεί".

"Το πρώτο σοκ ήταν με τον Τσιμπή, οι τραυματίες έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα"

Ο Άλκης Μιχαηλίδης μαζί με τον Γιάννη Χατζούλη δεν είχαν καθόλου εύκολο έργο με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Είχαν να διαχειριστούν το ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας μετά τις συνεχόμενες ήττες (οχτώ σερί ήττες μέχρι και τον αγώνα με τον Λεύκιππο) αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά η ομάδα είχε σταθερά διψήφιο αριθμό παικτών στην προπόνηση, κατά την εβδομάδα της προετοιμασίας του παιχνιδιού απέναντι στον Ζέφυρο. Δηλαδή, οι Χατζούλης και Μιχαηλίδης μπόρεσαν να δουλέψουν για πρώτη φορά υπό φυσιολογικές συνθήκες στο οικογενειακό διπλό, τρεις αγώνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους! Εκείνο το ματς με τον Ζέφυρο (νίκη με 80-74) ήταν η αρχή της αγωνιστικής "αντεπίθεσης" του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο οποίος τελείωσε την περίοδο 2018-19 με έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Ο Άλκης Μιχαηλίδης σχολίασε αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα μέχρι να επιστρέψει στις επιτυχίες: "Η ομάδα από την πρώτη στιγμή έπαιζε με ένα 'πρέπει' πάνω από το κεφάλι της το οποίο δεν είναι εύκολο και ιδιαίτερα μια ομάδα με έναν τόσο μικρό μέσο όρο ηλικίας, είναι ακόμη πιο δύσκολο να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Παρ' όλα αυτά, αντέξαμε το βάρος και έδειξαν οι παίκτες ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Σίγουρα έπρεπε να γίνουν 1-2 νίκες παραπάνω, τις οποίες τις φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό, όπως με την Ευκαρπία, με τον Λεύκιππο, ακόμη και με την ΜΕΝΤ την πρώτη αγωνιστική που αναλάβαμε. Μπορούσε η ομάδα να κάνει κι αυτές τις νίκες αλλά είναι αυτό το ψυχολογικό που ήταν και το πιο δύσκολο, να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει.

Μέσα από πολλές ώρες συζητήσεων και πολύ videο με ανάλυση, εν τέλει τα καταφέραμε και με την πλάτη στον τοίχο, τα παιδιά μπόρεσαν και έφεραν έξι θετικά αποτελέσματα στα τελευταία επτά παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως στην πρώτη προπόνηση που ήρθαμε να κάνουμε, εμφανίστηκε ο Τσιμπής με πατερίτσες. Εκεί ήταν το πρώτο σοκ που πάθαμε. Άργησε να 'μπει' ο άνθρωπος λόγω του τραυματισμού, αλλά ευτυχώς υπήρχε το θέλω του και η προσπάθειά του, όπως και σε πολλούς άλλους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Μαχαιριανάκης που είχε χρόνιο τραυματισμό, ο Μύθιλλος ακόμη... Τα παιδιά μπόρεσαν και έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και με αυτοθυσία έπαιξαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική και καταφέρανε να σώσουν την παρτίδα. Όταν η ομάδα πήρε το πρώτο και δεύτερο θετικό αποτέλεσμα, από εκεί και πέρα νομίζω πως μπήκε σε ένα δρόμο που δεν είχε επιστροφή".

"Είδαμε πράγματα τα οποία ομάδες υψηλότερων κατηγοριών δεν τα έχουν"

Το κομμάτι της οργάνωσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς σχολιάστηκε πολύ θετικά από πολλούς κατά την διάρκεια της σεζόν 2018-19, ακόμη και από αντιπάλους! Οι Χατζούλης και Μιχαηλίδης "έζησαν" από κοντά την όλη προσπάθεια της ομάδας σε διάφορους τομείς και ο δεύτερος αναφορικά με όσα "συνάντησε" στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, υπογράμμισε: "Μέχρι να περάσουμε την πόρτα του γηπέδου, ακούγαμε πάρα πολλά... Όταν ήρθαμε, είδαμε πράγματα τα οποία ομάδες υψηλότερων κατηγοριών δεν τα έχουν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το πρότζεκτ του Απόλλωνα. Η ομάδα κινείται σε υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

Είναι αξιοζήλευτο πράγμα, είναι πολύ ευχάριστο για έναν προπονητή να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πρότζεκτ. Ήταν κάτι που έκανε την δουλειά μας πάρα πολύ πιο εύκολη, το να ασχολούμαστε μόνο με το μπασκετικό κομμάτι και μόνο με τα παιδιά και τις ανάγκες τους. Ένα μπράβο σε όλους και μακάρι αυτή η ομάδα του χρόνου να παλεύει για άλλους στόχους που της αρμόζουν καλύτερα, να παλεύει για μια άνοδο. Αυτό πιστεύω είναι η ευχή όλων για του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την βοήθεια τον γυμναστή, τον γιατρό, τον φυσιοθεραπευτή και τον φροντιστή, αλλά και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω την ομάδα".

alkis mixailidis

teleutaia epta paixnidia copy

Pin It