ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

Την 1η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο Υποστηρικτικός Ρόλος των Γονέων, στην Ενασχόληση των Παιδιών με τον Αθλητισμό» πραγματοποίησε ο Μ.Γ.Σ. Απόλλωνας Καλαμαριάς στο Δημοτικό Θέατρο ¨Μελίνα Μερκούρη¨, με ιδιαίτερη επιτυχία
.

50537477 543569256120960 561139547396636672 n

 

Κατανοώντας απόλυτα την αξία του αξιωματικού αποστάγματος αρχαίας σοφίας  του λατινικού ρητού: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», το οποίο "προσαρμόστηκε" για να υποστηρίξει, ως σύνθημα, τις ανάγκες αναβίωσης του αθλητισμού και ειδικότερα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Απόλλων Καλαμαριάς σχεδιάζει και υλοποιεί Κοινωνικές και Επιστημονικές Δράσεις,  για την ενημέρωση γονέων και παιδιών σε θέματα Υγείας και Αθλητισμού.

 

Εκατοντάδες Αθλητές, Γονείς και Προπονητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον επιστήμονες με μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία στους τομείς Υγείας, Ψυχολογίας, Διατροφής και Αθλητισμού, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ορθή υποστήριξη των αθλητών  και το ¨μονοπάτι¨ που οδηγεί με ασφάλεια, σε εσωτερικά κίνητρα συμμετοχής και δια βίου άσκηση.

 

IMG 6816

Με κύριο προϊόν και στόχο την αθλητική δραστηριότητα και αναψυχή των μελών του, το σωματείο δε λησμονεί τον Κοινωνικό και Εκπαιδευτικό του ρόλο και εντάσσει στο δυναμικό του επιστήμονες, που παρέχουν υποστήριξη και γνώση στον διεπιστημονικό κλάδο της Αθλητικής Επιστήμης. Διακεκριμένοι συνεργάτες όπως ο Ειδικός Καρδιολόγος κ. Διαμαντης Γκολιδάκης, η Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια κ. Ελίνα Κάζη, ο Σύμβουλος Υγείας κ. Φάνης Κοντούλης αλλά και ο Καθ. Φυσικής Αγωγής κ. Νίκος Φράγκος συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε μέσα από τις ομιλίες τους να τονίσουν στους γονείς, τον καταλυτικό ρόλο που αυτοί παίζουν στην βιωματική ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό και το αποτύπωμα που αφήνει στον ψυχισμό τους.

 

50964942 10216112358154163 1332414179386064896 n

Την Επιστημονική Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι του αθλητισμού με θεσμικό ρόλο αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού γίγνεσθαι όπως, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης και κ. Άρης Τεμεκενίδης καθώς επίσης και ο Πολιτευτής Α' Θεσσαλονίκης με την Ελληνική λύση, κ. Γιώργος Κομνηνός. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΜ κ. Μιλτιάδης Αγαθόπουλος αλλά και ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Καλαμαριάς κ. Κωνσταντινίδης Θεόδωρος.

 

IMG 6803

Με διάθεση για εξέλιξη και πρόοδο συνεχίζουμε να δημιουργούμε  περαιτέρω συνεργασίες και δράσεις και σας καλούμε όλους να σταθείτε αρωγοί στο όραμα μας, για ένα καλύτερο μέλλον με επίκεντρο τα παιδιά.
Pin It