19 ΜΑΪΟΥ-ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Ημέρα μνήμης.Το 1919, στις 19 Μαΐου, οι διωγμοί, η τρομοκρατία, οι εξορίες, οι πυρπολήσεις των χωριών και οι δολοφονίες των Ελλήνων του Πόντου, από τους τούρκους του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ανάγκασαν τους Έλληνες να ξεριζωθούν γράφοντας με το αίμα χιλιάδων μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Από τότε, 353.000 ψυχές Ελλήνων ζητούν δικαίωση!Η πάγια θέσης της Τουρκίας είναι πως δεν υπήρξε γενοκτονία, εγγράφοντας τις απώλειες του ελληνικού πληθυσμού στις συνήθεις φρικαλεότητες του πολέμου, από εχθροπραξίες και αρρώστιες μέχρι στερήσεις, κακουχίες και λιμούς!Με ψήφισμά της το 2007 η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών αποφάσισε ότι «η οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων μεταξύ των ετών 1914 και 1923 συνιστούν Γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Ελλήνων της Ανατολίας».Η μητέρα Ελλάδα, με απαράδεκτη ηθικά καθυστέρηση, αποφάσισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς για τα εγκλήματα που διέπραξαν την περίοδο 1916-1923.

Χρέος μας λοιπόν σαν Έλληνες, σαν Πόντιοι και σαν Απολλωνιστές είναι να διατηρήσουμε στην μνήμη μας την 19η Μαϊου σαν ημερομηνία ορόσημο και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές. 

Ο Απόλλων ως γνήσιο τέκνο του Ποντιακού Ελληνισμού τίμα την ιστορία του και το παρελθόν του και γι αυτό φέρει στην φανέλα του δύο συγκεκριμένα χρώματα.

To κόκκινο, που παραπέμπει στο αίμα των χιλιάδων αδικοχαμένων Ποντίων το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε βίαια στη Γενοκτονία αλλά και στο δρόμο για την προσφυγιά, και το μαύρο ως πένθος και θρήνος για το ίδιο ιστορικό γεγονός, επιλέχθηκαν το 1926 και εξακολουθούν να αποτελούν και σήμερα τα χρώματα της ομάδας του Απόλλωνα, της μεγαλύτερης και πιο γνωστής ομάδας Ποντίων σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

GEN

«ΠΟΝΤΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ»

Το LIVEMEDIA θα προβάλει το ντοκιμαντέρ παραγωγής του, «Πόντος οι Μεγάλες Ώρες», στις 10 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της 19ης Μαΐου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και ένας από τους υποστηρικτές του θα είναι ο Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ είναι μια πρωτοβουλία του LIVEMEDIA και αφιερώνεται στη μνήμη της Μυροφόρας Σάρρα Παρχαρίδου.

Το Livemedia θα παρουσιάσει την αντίστροφη μέτρηση προς τη γενοκτονία. Όλα τα σημαντικά γεγονότα και τις ιστορικές εξελίξεις που διαδραματίστηκαν πριν από τη γενοκτονία.Ακαδημαϊκοί μιλούν για τη σημαντικότητα της περιόδου δίνοντας στη δημοσιότητα άγνωστα ιστορικά στοιχεία.

"Πόντος oι μεγάλες ώρες" - Τρεϊλερ ντοκιμαντέρ στο παρακάτω link:

https://youtu.be/YJi6oP5vd18     

pontos megaro banner 2017

ΜΓΣK ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΑ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 3 Μαΐου  και ώρα 13:00 στην αίθουσα Τύπου  "Γεώργιος Βιβιλάκης" ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Αλέξανδρος Νεράντζης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

ΜΓΣK ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΑ

ΕΛΕΟΣ...

Τους τελευταίους μήνες κάποιος «κύριος» που έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Απόλλωνα και δυστυχώς για την ελληνική ραδιοφωνία παριστάνει τον ραδιοφωνικό παραγωγό, επιτίθεται με χυδαίες εκφράσεις και χωρίς ουσιαστικό λόγο στον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και στο προπονητή του Συλλόγου μας.

Δυστυχώς για την πόλη μας, την Καλαμαριά μας, ο συγκεκριμένος «κύριος» είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και κάνει τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού στον Δήμο Καλαμαριάς…

Ένας άνθρωπος μηδενιστής που ξεχωρίζει για τον υβριστικό του λόγο και τους κακούς του τρόπους, που συναναστρέφεται με 100 άτομα και μαλώνει με τα 100…που κρύβεται πίσω από ένα μικρόφωνο και το παίζει τιμητής των πάντων, ένας «αθλητής» που έγινε φυσικά πιο πολύ γνωστός για τις επιδόσεις του στα νυχτερινά κέντρα και για την δήθεν παλικαριά του…

 Ένας άνθρωπος που σπιλώνει ονόματα και προσωπικότητες ανθρώπων που βάζουν εκατομμύρια στον Απόλλωνα, αναλαμβάνουν ευθύνες με την υπογραφή τους και δεν ψευτομαγκίζουν...

Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος του αθλητισμού στον Δήμο μας… Δεν μπορεί  και δεν πρέπει να ασχολείται με τα χιλιάδες παιδιά που αθλούνται στον Δήμο μας….

Γνωρίζουμε το σπουδαίο και δύσκολο έργο που επιτελεί ο Δήμαρχος και τον ευχαριστούμε θερμά για την σημαντική βοήθεια του. Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς στηρίζει τον Απόλλωνα, όπως και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.

 Απλά παρακαλούμε τον αξιότιμο Δήμαρχο και το σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς να μας απαλλάξει απότην παρουσία του συγκεκριμένου «κυρίου»…Έλεος...

Επίσης προτείνουμε στον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα να τον διαγράψει από μέλος του, αν είναι φυσικά, τον συγκεκριμένο «κύριο», που το παίζει Απολλωνιστής ενώ δεν ήταν ποτέ… 

   

Με εκτίμηση 

ΤΟ Δ.Σ. του Μ.Γ.Σ.Κ. Απόλλωνα

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ο Μ.Γ.Σ.Κ. ΑΠΟΛΛΩΝ σας ενημερώνει ότι από αυτή την Πέμπτη 27 Απριλίου και κάθε Πέμπτη ώρες 16:00-17:30 θα πραγματοποιούνται δοκιμαστικά νεαρών ποδοσφαιριστών γεννηθέντων 2001 έως 2003 στο γήπεδο του Μ.Αλεξάνδρου (έναντι Ποσειδωνίου).

Τηλ. για πληροφορίες :6945758632

ΜΓΣK ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΑ copy copy