Στάδιο Απόλλωνα

stadioApollon2007

Το στάδιο του Μ.Γ.Σ.Κ. "Ο Απόλλων" βρίσκεται στην ιστορική έδρα της Καλαμαριάς. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στη γωνία των οδών Παπάγου & Χηλής. Βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς και η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη. Το στάδιο του Απόλλωνα είναι ιδιωτικό και αποτελεί ιδιοκτησία του ερασιτέχνη. Ποτέ δεν υπήρξε Δημοτικό Στάδιο και δεν είχε κάποια σχετική ονομασία. Το στάδιο του Απόλλωνα ήταν ένα από τα προπονητικά κέντρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ανακαινίστηκε τελευταία φορά το 2003 για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Μπορεί να φιλοξενήσει 6.500 άτομα (καθήμενους) αλλά η χωρητικότητα του μπορεί να ξεπεράσει και τις 8.000. Αποτελείται από μία κεντρική κερκίδα η οποία χωρίζεται σε 6 θύρες. Στις θύρες 3&4 υπάρχει κατάλληλος χώρος για τις ανάγκες των δημοσιογράφων (δημοσιογραφικά θεωρεία). Η θύρα 6, χωρητικότητας περίπου 1.000-1.500 ατόμων, χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των φιλάθλων φιλοξενουμένων ομάδων. Είναι ειδικά διαμορφωμένη και πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ολόκληρη η κερκίδα είναι εξοπλισμένη με κάμερες της αστυνομίας. Σε κάθε θύρα υπάρχουν τουαλέτες γυναικών και ανδρών και μικρά κιλικεία για τις ανάγκες των φιλάθλων. Επίσης για τις οποιεσδήποτε τυχόν ανακοινώσεις προκύψουν υπάρχουν μεγάφωνα σε κάθε θύρα του σταδίου για την ενημέρωση του κοινού.

Το στάδιο του Απόλλωνα δεν αποτελεί μόνο την έδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος του, αλλά παρέχει και πάρα πολλές άλλες δυνατότητες. Στην πίσω μεριά της κερκίδας υπάρχει όροφος με γραφεία και αίθουσες. Στον όροφο αυτό στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης του ερασιτέχνη και της Π.Α.Ε. Απόλλων Πόντου. Επίσης υπάρχουν και μερικά μικρά διαμερίσματα για την φιλοξενία των αθλητών.

Κάτω από την κερκίδα γηπέδου υπάρχουν επίσης και γήπεδα για την προπόνηση των αθλητών του Απόλλωνα. Φέτος μάλιστα ανακαινίστηκαν τα γήπεδα μπάσκετ. Γενικά οι προπονητικές εγκαταστάσεις κάτω από την κερκίδα του σταδίου αποτελούνται από γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, πυγμαχίας αλλά και κατάλληλα διαμορφωμένο γυμναστήριο. Επίσης υπάρχουν ντουζιέρες, αποδυτήρια και τουαλέτες. Στο στάδιο του Απόλλωνα επίσης στεγάζεται και το τμήμα στίβου της ομάδας. Υπάρχει ταρτάν με κουλουάρ κατάλληλο για την προπόνηση των αθλητών στίβου . Εκτός των αγωνισμάτων κούρσας και αντοχής οι αθλητές του στίβου έχουν την δυνατότητα προπόνησης στο άθλημα του μήκους αλλά και σε διαδρομές στιπλ.

Στις εγκαταστάσεις του Απόλλωνα, εκτός απο το κεντρικό στάδιο, συμπεριλαμβάνονται επίσης τα 2 βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου(με χόρτο και όχι πλαστικό) για τις προπονήσεις των τμημάτων ποδοσφαίρου αλλά και 5 γήπεδα τέννις για τις ανάγκες του τμήματος. Στά γήπεδα τέννις υπάρχει κερκίδα με σπέπαστρα και δίπλα από αυτά ακριβώς μια μικρή καφετέρια. Τα βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου και τα γήπεδα τέννις βρίσκονται αντίστοιχα δεξία και αριστερά του κεντρικού σταδίου.

stadioApollon