Πληροφορίες Τμήματος Ποδοσφαίρου

Οι προπονήσεις του τμήματος ποδοσφαίρου πραγματοποιούνται στα βοηθητικά γήπεδα του Απόλλωνα, τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το κεντρικό στάδιο.

 • Tσέκος Ζήσης, Τεχνικός Διευθυντής,  Τηλ. επικοινωνίας: 6937037254
 • Τραϊανόπουλος Βασίλης,Υπεύθυνος Scouting 6932168862
 • Παπαδόπουλος Κώστας,Νέοι Κ17,Τηλ. επικοινωνίας: 6945674849
 • Ακρίβος Σπύρος,Νέοι Κ17,Πρόπαιδες Κ13,Τηλ. επικοινωνίας: 6945758632
 • Μπίλης Βασίλης,Γυμναστής,Τηλ. επικοινωνίας: 6970802703 
 • Καμπουρίδης Ιωάννης,Νέοι Κ16&ΠαίδεςΚ14,Τηλ. επικοινωνίας:  6942637977
 • Τζιόλας Στέλιος,Παιδικό Κ15,Τηλ. επικοινωνίας:6984627789
 • Αντωνόπουλος Νικόλαος,Προπαιδικό Κ12 Τηλ. επικοινωνίας: 6948403882
 • Λουκοβίτης Ανδρέας,Junior K10&Junior K11,Τηλ. επικοινωνίας: 6934100341
 • Σιάφος Λάζαρος,Projunior K8,Bambini K7-K6,Τηλ. επικοινωνίας: 6932232131
 • Μπακίτας Κων/νος Bambini K7-K6
 • Μπούρκας Βασίλης, Προπονητής Τερματοφυλάκων Τηλ. επικοινωνίας: 6937558640

 

Ανακοινώσεις - Νέα

Δόθηκε πρόγραμμα εκγύμνασης στους αθλητές των Ακαδημιών

Οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν "παγώσει" λόγω του σοβαρού προβλήματος της πανδημίας (COVID-19), ωστόσο για τους αθλητές είναι απαραίτητο να υπάρχει η δέουσα προσοχή στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ετσι, οι προπονητές των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ έχουν μεριμνήσει για το συγκεκριμένο θέμα μιας και έχουν δώσει πρόγραμμα εκγύμνασης στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με σχετικές συμβουλές προκειμένου οι αθλητές να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση αυτό το "νεκρό" διάστημα λόγω της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Παράλληλα, έχουν δοθεί και οι απαραίτητες "κατευθύνσεις" για το κομμάτι της διατροφής (π.χ. ποιες τροφές θα ήταν καλό να αποφεύγονται).

apo academy copy 1 copy copy copy copy

Aναβολή των αγώνων για τα τμήματα Κ13 έως και Κ17

Οπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (12/3) από την ΕΠΣΜ, δεν θα διεξαχθούν μέσα στο σαββατοκύριακο οι αγώνες των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου Κ13 έως και Κ17, μετά τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες του Σαββατοκύριακου 14 – 15 Μαρτίου 2020 των πρωταθλημάτων Ανδρών και Υποδομών (Κ 13 έως Κ 17), σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.Επιπλέον, ενημερώνουμε τα σωματεία της δύναμής μας ότι οι δημοτικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να λάβουν έκτακτα μέτρα και ανέστειλαν τη λειτουργία των αθλητικών τους εγκαταστάσεων, για την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, θα επανεκτιμήσει την κατάσταση και θα επανέλθει με νέα απόφαση σχετικά με τον προγραμματισμό των αγώνων σε όλες τις κατηγορίες και την εξέλιξη των πρωταθλημάτων Ανδρών και Υποδομών.Γίνεται έκκληση από την ΕΠΣ Μακεδονίας να προχωρήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε άμεση απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανακοπή εξάπλωσης του ιού".

apo academy copy copy copy

Αναβολή των αγώνων των τμημάτων υποδομής

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες για τα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ. Το περασμένο σαββατοκύριακο, λόγω του ότι πραγματοποιήθηκαν αγώνες που είχαν αναβληθεί, τα τμήματα του συλλόγου μας είχαν ρεπό ενώ γι'αυτήν την εβδομάδα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας γνωστοποίησε την αναβολή των παιχνιδιών των Ακαδημιών "επ’ αφορμή των κρουσμάτων βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα", όπως σημείωσε μεταξύ άλλων.

Περιστικά στον Κώστα Μπακίτα

Τα μέλη των Ακαδημιών ποδοσφαίρου και γενικότερα ο σύλλογός μας εύχονται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον προπονητή των Κ7 και Κ8, Κώστα Μπακίτα (σ.σ. παρακάτω, σχετική φωτογραφία), για την επέμβαση που έκανε στο γόνατο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΜ:

"Με ομόφωνη απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας, επ’ αφορμή των κρουσμάτων βίας που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες του Σαββατοκύριακου 7 – 8 Μαρτίου 2020 των πρωταθλημάτων ανδρών και Υποδομών της Ένωσης. Η ΕΠΣ Μακεδονίας σεβόμενη τις αξίες και τις αρχές της και αντιμετωπίζοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ως ΑΓΑΘΟ και όχι ως ΠΡΟΪΟΝ, καλεί σε συνάντηση για εποικοδομητική συζήτηση όλα τα σωματεία της δύναμής της, τους προπονητές, διαιτητές και δημοσιογράφους για την αντιμετώπιση των φαινομένων αθλητικής βίας στο νομό μας και την αποτροπή τους. Στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που παρευρέθηκαν όλα τα μέλη αυτού, ύστερα από συζήτηση τριών ωρών αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα φαινόμενα βίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ελήφθησαν μέτρα που θα υλοποιηθούν άμεσα.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των σωματείων της δύναμης της ΕΠΣ Μακεδονίας και θα κληθούν να συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι Πρόεδροι και οι προπονητές αυτών. Θα ακολουθήσει συνάντηση εκπροσώπων του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΜ με τους διαιτητές τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 20.00 στην αίθουσα διαλέξεων του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης και με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον ερασιτεχνικό χώρο την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ένωσης (Τσιμισκή 31). Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν όλοι οι σύμβουλοι της Ένωσης, αναζητήθηκαν τα αίτια που δημιουργούν τα φαινόμενα αυτά και τα μέτρα αποσυμπίεσης των συντελεστών των αγώνων.

Όπως υποστήριξαν πρέπει να γίνει συνολική προσπάθεια απ’ όλους έτσι ώστε να απομονωθούν και να απομακρυνθούν από τα γήπεδα όσοι έχουν παραβατικές συμπεριφορές, να επιβληθούν αυστηρότερες ποινές, να γίνουν προτάσεις στην ΕΠΟ για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις πειθαρχικές ποινές και τις δηλώσεις που δυσφημούν το άθλημα και τους φορείς αυτού, να συνδεθεί η επιβολή προστίμων ή άλλων ποινών με κίνητρα για την κατάκτηση κυπέλλου ήθους ή άλλων ευεργετικών μέτρων για τα σωματεία που ξεχωρίζουν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την εν γένει συμπεριφορά τους. Ας το καταλάβουν επιτέλους ΟΛΟΙ, ότι η βία δεν έχει καμία θέση στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και γενικότερα στο ποδόσφαιρο".

apoacademycopy copy

bak

Άρεσε η Κ15 του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό το σαββατοκύριακο για τα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ (γίνονται αγώνες που αναβλήθηκαν αυτή την εβδομάδα και οι Ακαδημίες του συλλόγου μας έχουν ρεπό), ωστόσο διεξήχθη φιλικό παιχνίδι για την Κ15 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η ομάδα του Στέλιου Τζιόλα πραγματοποιώντας άκρως ικανοποιητική εμφάνιση και έχοντας συντριπτικά υπέρ της την κατοχή, επικράτησε εκτός έδρας του Μ. Αλεξάνδρου με σκορ 1-2.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0, 10' πριν την λήξη του αγώνα, αλλά ο Απόλλων Καλαμαριάς "απάντησε" με δύο τέρματα, στο 89' και στο 90', και πήρε την νίκη μετά από σουτ-"φωτοβολίδες" των ποδοσφαιριστών, Θανάση Πέτσα και Σωτήρη Μαλακόπουλου. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως τα μέλη της Κ15 μετά το τέλος του αγώνα δείχνοντας το ήθος τους και την γενικότερη σωστή συμπεριφορά τους, καθάρισαν (και σκούπισαν) τα αποδυτήρια, πριν αποχωρήσουν από το γήπεδο του αντιπάλου.

Στο φιλικό παιχνίδι του Σαββάτου χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 22 παίκτες από τον Στέλιο Τζιόλα, εκ των οποίων οι τέσσερις ποδοσφαιριστές ήταν από την Κ14 του συλλόγου μας, αποτέλεσμα -αν μη τι άλλο- της καλής δουλειάς που γίνεται στο συγκεκριμένο τμήμα (Κ14) του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο οποίο τεχνικός είναι ο Γιάννης Καμπουρίδης, με τέσσερις νεαρούς αθλητές, έτσι, να προωθούνται σε ένα μεγαλύτερο τμήμα. Καλή δουλειά, βεβαίως, γίνεται σε όλα τα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ (όπου στόχος είναι η βελτίωση, η αγωνιστική εξέλιξη και η ανάδειξη-προώθηση των νεαρών αθλητών μας), όπως άλλωστε φανερώνουν και τα αποτελέσματα της τρέχουσας αγωνιστικής περίοδο σε όλα τα πρωταθλήματα. 

neoi3 1

Ρεπό για τα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου το σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα για τα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ καθώς για τα πρωταθλήματα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν αγώνες οι οποίοι είχαν αναβληθεί. Ετσι, οι Ακαδημίες του συλλόγου μας δεν έχουν επίσημες υποχρεώσεις αυτό το σαββατοκύριακο, έχοντας πάντως την δυνατότητα να "κλείσουν" φιλικά παιχνίδια.

apo academy copy copy