Ανακοίνωση

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μ.Γ.Σ.Απόλλων Καλαμαριάς και την οικογένεια Μπαλτίδη για τη σύντομη συνεργασία μας.Ηταν μεγάλη τιμή να αναλάβω επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της ομάδας μας αλλά κάποιοι προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να υλοποιήσουμε το πλάνο που είχαμε στο μυαλό μας.Ευελπιστώ αυτό να συμβεί στο μέλλον."

Με εκτίμηση

Κάκογλου Νικηφόρος

Intellect και Απόλλων συνεχίζουν μαζί!

Ο Μ.Γ.Σ.Κ. Απόλλων μετά απο την επιτυχημένη συνεργασία της προηγούμενης χρονιάς με χαρά ανακοινώνει και φέτος τη συμφωνία χορηγίας με την Intellect . 

Η Intellect είναι κέντρο ξένων γλωσσών, πληροφορικής και μετάφρασης και θα σταθεί αρωγός του Μ.Γ.Σ.Κ Απόλλων στην προσπάθεια που πραγματοποιείται την φετινή χρονιά.

Ποιά είναι η INTELLECT :

«Σε έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο όπου οι προκλήσεις της καθημερινότητας γίνονται ολοένα και πιο επιτακτικές ο κλάδος της διδασκαλίας των Ξένων γλωσσών οφείλει να είναι πρωτοπόρος και να εξασφαλίζει στους μαθητές/σπουδαστές όχι μόνο στείρες, τεχνικές γνώσεις των γλωσσών αλλά να επιδιώκει την ολοκληρωμένη επαφή τους με την κουλτούρα που αυτές οι γλώσσες αντιπροσωπεύουν.

Μέσα από τη διδασκαλία οφείλουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στην ιστορία, τη λογοτεχνία, την τέχνη, την πολιτική, την ποπ κουλτούρα της κάθε χώρας, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές/σπουδαστές μας να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική άποψη τόσο της γλώσσας όσο και της χώρας στην οποία ομιλείται.

Στο Intellect εκμεταλλευόμαστε τα τεχνολογικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας και καταβάλλουμε χρόνο και προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου. Έτσι πέρα από την απόκτηση ενός πτυχίου, που φυσικά είναι επίσης ζητούμενο, καταφέρνουμε να εξοικειώσουμε τους μαθητές μας με όλες τις πτυχές της γλώσσας και να τους εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα ουσιαστικά εφόδια».

121578572 1812602068895148 8180225696547814815 o 1 1

102 Χρόνια...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

102 χρόνια...Και σε κάθε επέτειο ατόφιες μπροστά μας οι σκηνές, οι γεμάτες δέος και ανατριχίλα θανάτου, βασανισμού, βιασμού και ατίμωσης, βαθιά χαραγμένες και άσβεστες.

Η πονεμένη μορφή της χαροκαμένης  μάνας, η ορφάνια, τα θλιμμένα παιδικά  πρόσωπα, είναι ό,τι απόμεινε από  εκείνη την εποχή του διωγμού.Και μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κύκλο του φονικού, των μαζικών εκτελέσεων και βίαιων εκτοπισμών, άσβεστη και ζωντανή η απέραντη άφθαρτη μνήμη.

"Οι εκτοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα …"

Η ιστορία έχει γράψει ...μια μαύρη σελίδα...353.000 Ποντιακές ψυχές ήταν τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Τους ξεριζώσαμε είπαν... αλλά δεν ήξεραν ότι οι ρίζες ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ!

Οι κραυγές των άφωνων νεκρών περιμένουν,ζητούν δικαίωση! Ολοι εμείς ζητάμε δικαίωση!Τη Διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό,για την προσφυγομάνα Καλαμαριά μας.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς το γνήσιο και μοναδικό τέκνο του Ποντιακού Ελληνισμού τίμα και θα τιμά πάντα την ιστορία του και το παρελθόν του.

Κόκκινο για το αίμα.

Μαύρο για το πένθος.

Γι αυτούς που δεν πρόλαβαν να μιλήσουν και κουβέντα να διεκδικήσουν...

Αιώνια η μνήμη τους...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

20210518 034838

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O M.Γ.Σ.AΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς Νικήτα Μαλιόγλου, ο οποίος "έφυγε" από την ζωή στην ηλικία των 85 ετών.

Ο Νικήτας Μαλιόγλου καθιερώθηκε από μικρή ηλικία στην πρώτη ομάδα και αποδείχθηκε... βιονικός, καθώς ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην Α' εθνική.Αναδείχθηκε πρωταθλητής Θεσσαλονίκης το 1958 και συνέχισε την καριέρα του και στα πρώτα χρόνια της Α' εθνικής κατηγορίας, όπου έφτασε τις 152 συμμετοχές, πάντα με την φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

(Στη πρώτη φωτογραφία, ο Νικήτας Μαλιόγλου, τρίτος από αριστερά στους όρθιους, με την ομάδα των πρωταθλητών του Απόλλωνα, το 1958)

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου,στις 12:00 στον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει..

FB IMG 1625484990981

FB IMG 1625495920730

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O M.Γ.Σ.AΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια  του πρώην προπονητή του Απόλλωνα  Γκάρι Αρουτιούνωβ, ο  οποίος "έφυγε" από την ζωή στην ηλικία των 75 ετών, μετά από προβλήματα υγείας που είχε τους τελευταίους μήνες.

Καθώς ήταν επιθυμία του δεν θα γίνει κηδεία, αλλά καύση.

Το 1991 ήρθε στην Ελλάδα μετά από κάλεσμα του Απόλλων Καλαμαριάς και κατέκτησε με την ομάδα μας το μοναδικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής γυναικών το 1992.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του,ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

20210517 110628

20210517 110708