Δέηση Πόντου

Ο Μ.Γ.Σ.Απόλλων Καλαμαριάς δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την εκδήλωση και να συμμετέχει και να παροτρύνει όλους τους φιλάθλους μας να παραβρεθούν για το σπουδαίο γεγονός στην μνήμη των προγόνων μας .

"Δέηση Πόντου"

Η μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Ποντίων της Καλαμαριάς στηρίζει ολόψυχα την Δέηση Πόντου και προσέρχεται μαζικά την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο της Μονής Λαζαριστών στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης .

Καλωσήρθατε συμπατριώτες της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς και του Ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς. Επίσης καλωσορίζουμε τον Κώστα Ζώη στην ομάδα των καλλιτεχνών με το παραδοσιακό νταούλι.

ΜΓΣK ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΑ copy

FB IMG 1619084007182 copy

95 Χρόνια ένδοξης ιστορίας...95 Χρόνια ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Σαν σήμερα πριν 95 χρόνια ιδρύθηκε ο ΑΠΟΛΛΩΝ, το μεγάλο ιστορικό σωματείο στην προσφυγομάνα Καλαμαριά, ο μοναδικός εκφραστής του Ποντιακού και Προσφυγικού ελληνισμού, εντός και εκτός γηπέδων.

 Ο Απόλλων Καλαμαριάς ο οποίος ιδρύθηκε από τους πρώτους πρόσφυγες που έφτασαν να εγκατασταθούν στην Καλαμαριά σκοπό είχε να ψυχαγωγεί και να διασκεδάζει τη φτώχεια, τη δυστυχία και τον πόνο της προσφυγιάς!

Το έμβλημα του κοκκινόμαυρου Θεού σημαίνει προσφυγιά, σημαίνει ξεριζωμός και ελπίδα για επιστροφή στις χαμένες πατρίδες.

Κόκκινο χρώμα για το αίμα χιλιάδων προσφύγων, που σφαγιάστηκαν στον Πόντο και μαύρο χρώμα, ως ένδειξη αιώνιου πένθους για όσους χάθηκαν,τους συγγενείς, τα όνειρα και τις πατρίδες που ξεριζώθηκαν,τα χρώματα του.

Σύμβολο αγώνων του ποντιακού ελληνισμού, με κύρια στοιχεία το "ευ αγωνίζεσθαι", το σεβασμό, το φίλαθλο πνεύμα και την πίστη σε αξίες!

Αυτός είναι ο ΑΠΟΛΛΩΝ το καμάρι της καρδιάς και της ψυχής μας και του ευχόμαστε χρόνια πολλά με όσα του αξίζουν και με πολλές επιτυχίες!

Screenshot 20210124 132731 Viber

FB IMG 1611486835656 copy copy

KERKIDA1 copy

apollon fans

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς μαζί με τον Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ διοργανώνουν έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 18/12 στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς την κρίσιμη αυτή περίοδο της υγειονομικής κρίσης με την έξαρση της πανδημίας Covid-19, στη διάρκεια της οποίας καταγράφονται στα νοσοκομεία μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος,  διοργανώνει έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία από κοινού με τον Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμαριάς.

Η από κοινού Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου  2020, τις ώρες 09.00– 13.00, στο θεατράκι «Οδού Χηλής» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».

Στην κορυφαία αυτή μορφή εθελοντισμού, που αποτελεί  η αιμοδοσία και κρίνεται  επιβεβλημένη η ανάγκη ενίσχυσης,  καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν, με αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και ευθύνης να στηρίξουν αυτή την Εθελοντική Αιμοδοσία και να προσέρχονται εκείνη την ημέρα, για να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.

Για να αποφευχθεί μάλιστα ο συνωστισμός παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το  2313 314 499 για τον ορισμό ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα.

Τονίζεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση.

Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν ή να έχουν μαζί τους, κατά την προσέλευσή τους για αιμοδοσία τον ΑΜΚΑ τους .

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει

Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση

Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα

20201216 123246