102 Χρόνια...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

102 χρόνια...Και σε κάθε επέτειο ατόφιες μπροστά μας οι σκηνές, οι γεμάτες δέος και ανατριχίλα θανάτου, βασανισμού, βιασμού και ατίμωσης, βαθιά χαραγμένες και άσβεστες.

Η πονεμένη μορφή της χαροκαμένης  μάνας, η ορφάνια, τα θλιμμένα παιδικά  πρόσωπα, είναι ό,τι απόμεινε από  εκείνη την εποχή του διωγμού.Και μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κύκλο του φονικού, των μαζικών εκτελέσεων και βίαιων εκτοπισμών, άσβεστη και ζωντανή η απέραντη άφθαρτη μνήμη.

"Οι εκτοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα …"

Η ιστορία έχει γράψει ...μια μαύρη σελίδα...353.000 Ποντιακές ψυχές ήταν τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Τους ξεριζώσαμε είπαν... αλλά δεν ήξεραν ότι οι ρίζες ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ!

Οι κραυγές των άφωνων νεκρών περιμένουν,ζητούν δικαίωση! Ολοι εμείς ζητάμε δικαίωση!Τη Διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Ημέρα μνήμης για όλο τον Ελληνισμό,για την προσφυγομάνα Καλαμαριά μας.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς το γνήσιο και μοναδικό τέκνο του Ποντιακού Ελληνισμού τίμα και θα τιμά πάντα την ιστορία του και το παρελθόν του.

Κόκκινο για το αίμα.

Μαύρο για το πένθος.

Γι αυτούς που δεν πρόλαβαν να μιλήσουν και κουβέντα να διεκδικήσουν...

Αιώνια η μνήμη τους...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

20210518 034838

Pin It