EΚΠΕΜΠΕΙ ΣΗΜΑ SOS

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΠΟΛΛΩΝΑ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑΣ ΕΔΩΣΕ ΒΑΡΥΣΥΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ "Μ " ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

 

Ενα πολύ βαρύ φορτίο έχει σηκώσει τους τελευταίους μήνες η νέα διοίκηση πρωτοδικείου του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς.Καθημερινά η διοίκηση και ο Πρόεδρος , Παναγιώτης Χατζηανδρέας, έρχονται αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από παλαιότερες διοικήσεις και που.... φυτρώνουν σαν την λερναία Υδρα.  Η κατάσταση όπως εξηγεί ο ίδιος στο <Μ> επιτάσει συστράτευση και άμεσες λύσεις "Ο Ερασιτέχνης εκπέμπει σήμα SOS".

Από τον Αύγουστο που αναλάβαμε έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να κάνουμε χρηστή διαχείρηση και να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του συλλόγου παραμερίζοντας τα αγωνιστικά τμήματα με μη αμειβόμενους αθλητές.Η πραγματικότητα μας αναγκάζει να σκεπτόμαστ έτσι.Αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να κατέβει η ομάδα Βόλει και να στηριχθεί με όσες δυνάμεις μπορούμε το ποδόσφαιρο με στόχο να ανέβει στη Φουτμπολ Λιγκ, είπε αναλύοντας " Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι καινούργιο που έχει να κάνει με αμαρτίες του παρελθόντος.Υπάρχει χρέος στην ΕΥΑΘ ύψους 350.000€ και στην ΔΕΗ 55.000€.Το χρέος στο νερό έχει δημιουργηθεί από πολύ παλιά και βαραίνει ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, ενώ υπάρχει και δικαστήριο σε μερικούς μήνες.Σκεφτείτε ότι μας έκοψαν τις κρατικές επιχορηγήσεις εδώ και τρία χρόνια(60000€ ανά έτος άρα σύνολο 180000€)και παράλληλα έρχονται οι λογαριασμοί με προσαυξήσεις. Επίσης υπάρχουν χρέη από το ΤΑΠ,το οποίο είχε ίδιο ΑΦΜ με τον Ερασιτέχνη και έρχονται κατασχετήρια από παλιούς παίκτες της ομάδας. Τα χρέη που έρχονται δημιουργήθηκαν επί διοίκησης κυρίως του Απόστολου Παπαδόπουλου και ορισμένα από πιο παλιά επί διοικησης του Θοδωρου Κιουπτσίδη, αλλά και από το ΤΑΠ στο οποίο διοικούσαν οι Γιάννης Ιωσηφίδης και Τάσος Δημητριάδης.

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο κ Χατζηανδρέας αναφέρθηκε και σε μιά ιστορία που προκαλεί εξαιρετική εντύπωση Εχουν έρθει μέχρι και κατασχετήρια από τρείς πρώην εφόρους του χαντμπολ, τους Θόδωρο Παπουτσίδη, Χαρίλαο Μάρο και Παναγιώτη Συμεωνίδη, οι οποίοι πριν από χρόνια φέρεται ότι έχουν δανείσει το ποσό των 50000€ για μεταγραφές κάποιων Σκοπιανών αθλητών και τώρα τα διεκδικούν έχοντας κάνει κατασχετήρια στον Δήμο Καλαμαριάς και έχουν μπλοκάρει με αυτόν τον τρόπο την επιχορήγηση προς τον Ερασιτέχνη. Καταλαβαίνετε τώρα τι συμβαίνει ,μας στραγγαλίζουν μας λέει περιγράφοντας ανάγλυφα την κατάσταση.

ΣΩΣΣΙΔΗΣ  " ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΗΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ "

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη ο Δήμος Καλαμαριάς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να λυθεί το πρόβλημα. Αν υπήρχε η θέληση από τον δήμο Καλαμαριάς θα μπορούσαν να βρεθούν πολλές λύσεις. Παλαιότερα βοηθούσε πολύ με το χαντμπολ και το Βόλει.Τώρα δεν συμβαίνει το ίδιο Δεν είναι μόνο η επιχορήγηση Μπορεί να βοηθήσει και με άλλους τρόπους με χορηγίες η κάποια τουρνουά, τόνισε ο κ Χατζηανδρέας, με τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Σωσσίδη να συμπληρώνει Εμείς έχουμε πάρει μόνο υποσχέσεις και μόνο η αντιμετώπιση στο θέμα παραχώρησης του γηπέδου του Αριστοτέλη μας λεει πολλά. Χρειαζόμασταν το γήπεδο καποιες συγκεκριμένες ώρες και δε έδωσαν άλλες . Καλώς ή κακώς ο Απόλλων δεν μπορεί να συγκριθεί με τους άλλουσ συλλόγους της Καλαμαριάς.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Η ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Προεκτείνοντας τη συζήτηση μάλιστα ο κ Χατζηανδρέου έθεσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό οσο και ηθικής τάξεως ζήτημα. Ο Απόλλων είναι κατα γενική ομολογία η πιο αδικημένη ομάδα.Σας θυμίζω ότι ο Δημήτρης Αγγελόπουλος όταν ήρθε στον Απόλλωνα πλήρωσε 2 δισ δραχμές τότε για να ξεπληρώσει χρέη σε ΙΚΑ και Εφορία.

Στη συνέχεια ο Απόλλων ήταν η μοναδική ομάδα που πλήρωσε το μάρμαρο και υποβιβάστηκε στη Δ Εθνική, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως άλλες ομάδες βοηθήθηκαν με χορηγίες ή πολιτικές αποφάσεις.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Για τον Απόλλωνα ένα θέμα δεκαετιών είναι και το γηπεδικό η ολοκλήρωση του οποίου αποτελέι μεγάλο όνειρο και που παρά τις δυσκολίες της εποχής μπορεί να υλοποιηθεί.Τον Απρίλιο θα γίνει το δικαστήριο με το φερόμενο ως ιδιοκτήτη μέρους του γηπέδου Μόλις ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό θα προχωρήσουμε το γηπεδικό θέμα με στόχο την κατασκευή του Παμποντιακού γηπέδου στην Καλαμαριά, με μουσείο για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ο Απόλλων είναι παιδί του Πόντου και θα τιμήσει με αυτό τον τρόπο την καταγωγή του. Ηδη μιλάμε με δυο εταιρείες αλλα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό, είπε ο κ Σωσσίδης.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ

Μπορεί η κατάσταση στον Απόλλωνα την δεδομένη στιγμή να μοιάζει δύσκολα διαχειρίσιμη,όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αρχίζουν να... αχνοφαίνονται και αχτίδες αισιοδοξίας για το μέλλον. Αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάποιος βλέποντας καθημερινά εκατοντάδες παιδιά να γυμνάζονται με τις φανέλες που έχουν τον θεό Απόλλωνα στο στήθος. Οι Ακαδημίες μας είναι το πιο υγιέςε κομμάτι του συλλόγου. Χίλια παιδιά γυμνάζονται στις Ακαδημίες όλων των αθλημάτων και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα με στόχοκάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να πρωταγωνιστούμε με δικά μας παιδιά.Αν οργανωθούμε και συνεχ'ισουμε, ετσι σε δύο με τρία χρόνια θα ορθοποδήσουμε.Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κρατήσουμε τον σύλλογο ζωντανό και δεν υπάρχει από την διοικηση μας ούτε ένα ευρώ χρέος.Παράλληλα βοηθούμε όσο μπορούμε την ΠΑΕ, δεν παίρνουμε τα έσοδα που μας αναλογούν, διότι θέλουμε να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης να ανεβάσει την ομάδα στην Φουτμπολ Λιγκ, σημείωσε ο κ Χατζηανδρέας , συμπληρώνοντας οτι υπάρχει νεο σαιτ στον Ερασιτέχνη (mgsKapollon.gr) από το οποίο όλοι οι νεαροί αθλητές και οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα του συλλόγου.