"ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΝΑ"

Ο Πρόεδρος του Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τον κόσμο της ομάδας του μεγάλου και ταλαιπωρημένου ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς.Η ανακοίνωση αυτή γίνεται διότι ο πρώτος κύκλος έκλεισε!Αναλάβαμε τον Απόλλωνα πριν 3,5 χρόνια εν μέσω πανδημίας και ιστορικών γεγονότων όπως η απομάκρυνση της ΠΑΕ,ένα σπάνιο γεγονός για τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά γεγονότα.
Την ημέρα που αναλάβαμε,κάθε μέρα,με την κυριολεξία της λέξεως,πέφταμε απο την καρέκλα,ακούγοντας και μαθαίνοντας τι συμβαίνει στον Σύλλογο.Τα πρώτα 2 χρόνια βάλαμε σε τάξη το μυαλό μας και τις προτεραιότητες,έχοντας στόχο το πως θα σωθεί αυτό το Σωματείο το οποίο μετά παρρησίας και απολύτου γνώσης, και όχι γνώμης, βολόδερνε και δε μπορούμε να καταλάβουμε πως υπήρχε.
Πάντα ο Απόλλων έφτανε στην άκρη του γκρεμού και πάντα ένας Χάρρυ Κλύνν,ένας Τάκης Μπαλτίδης,ως από μηχανής Θεός ερχόταν να τον σώσει.Σωρεία καταγγελιών,στίβες δικαστικών αποφάσεων και οριστικών κατασχέσεων και τελεσίδικες αποφάσεις και το χειρότερο απ' όλα ένα οικόπεδο μέσα στο γήπεδο και μια τελεσίδικη απόφαση 1.300.000€ ,με την απειλή να μπουνε οι φαγάνες μέσα σ'ένα γήπεδο που όλοι νομίζαμε ότι είναι δικό μας.
Στις τελεσίδικες αποφάσεις κανείς δεν πήγε να παλέψει ή να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα για να ξέρει ο κόσμος ότι το γήπεδο,το σπίτι μας ,κινδυνεύει.
Όταν αναλάβαμε είδαμε τα γραφεία του Ερασιτέχνη Απόλλωνα και τρομάξαμε.Ο Ερασιτέχνης Απόλλων με γήπεδο 35 στρεμμάτων είχε ένα γραφείο 4×4 στο οποίο στεγαζόταν όλη η ντροπή ενός ιστορικού Συλλόγου.
Σήμερα ο Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ έχει γραφεία 300τ.μ. περίπου,ανθρώπινα,αξιοπρόσεχτα γι'αυτούς που δουλεύουν πρώτα μέσα σε αυτά και για αυτούς που μας επισκέπτονται.
Οι μισθοί ήταν της πείνας,από σήμερα οι υπάλληλοι του Συλλόγου ο χαμηλότερος μισθός τους θα είναι 1.000€ και 1.400 για τον Διευθυντή.Το πρώτο μας μέλημα ήταν το γήπεδο,πήγαμε στην Πολεοδομία και πηδήξαμε από το μπαλκόνι όταν ένας υπάλληλος μας είπε ποιός Απόλλων και ξεκίνησε ο αγώνας.Σε λίγες μέρες ήρθαν στο γήπεδο κατασχετήρια 230.000€ από παλιούς παίχτες του Βόλεϊ και του Μπάσκετ κλπ.,περνώντας ο καιρός ήρθε και η μεγάλη βόμβα ένα κατασχετήριο 1.300.000€ και ένα τηλεφώνημα από τον κ.Μπρόβα για ραντεβού για να διευθετήσουμε το θέμα.Σε αυτό το ραντεβού μάθαμε ότι η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε τη δεκαετία του '60,φτάσαμε στο 2021 για να μάθουμε ότι ή θα βρούμε τα χρήματα ή θα φωνάξουμε βοήθεια .
Η πρώτη συζήτηση έγινε με τον κ.Διαμαντή Γκολιδάκη,τον Δήμαρχο Καλαμαριάς και τον Πρόεδρο του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ.
Ο Δήμαρχος έβαλε στο τραπέζι μαζί με τον κ.Διαμαντή την δική του πρόταση και εδώ ξεκινάει ένας δρόμος που κράτησε 2,5 χρόνια,δρόμος ταχύτητας και αντοχής μαζί και όταν στις 18 του μηνός ανακοινώθηκε ότι αυτή η προσπάθεια(να πληρωθεί το ποσό του 1.3 εκατομ.)από τον Δήμο τελεσιδίκησε και υποφράφτηκε απ'όλους τους αρμοδίους υπουργούς,τρόμαξε όλη η Ελλάδα.
Αυτή η ευεργετική διάταξη που πέτυχε ο Γιαννης Δαρδαμανέλης με τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη όλων των κομμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου και με την αρωγή του Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ θα γραφτεί στην ιστορία παρότι ,όπως γίνεται πάντα σε αυτή τη χώρα,σε κάποιους τους έκατσε στο στομάχι και ακόμα δεν αναπνέουν καλά.Γιατί για όλα τα μεγάλα και όλα τα σπουδαία έχουν να πουν και να κριτικάρουν για ένα και μόνο λόγο,τους είναι δύσκολο να φανταστούν ότι μπορούν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή τους να πετύχουν σπουδαία πράγματα.Αυτός είναι ο πρώτος κύκλος,μπαίνουμε δυναμικά στον δεύτερο.

Εξίσου σοβαρά προβλήματα του Απόλλωνα για να μπορεί να λειτουργεί με ανθρώπινες συνθήκες και αξιοπρόσεχτες για την ιστορία του είναι τα εξής:
Ο Μ.Γ.Σ.Απόλλων Καλαμαριάς για να υπάρχει χρειάζεται τον χρόνο μίνιμουμ 600.000€,έχει ένα χρέος 300.000€ στη ΔΕΗ,έχει ένα χρέος 500.000€ στον οργανισμό ύδρευσης ,έχει ένα κατασχετήριο από κάποιους φυσιοθεραπευτές με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις 55.000€,έχει ένα χρέος 240.000€ από τελεσίδικη απόφαση αθλητών μπάσκετ,βόλεϊ,χάντμπολ που πληρώθηκε,έχει ένα χρέος καταρχήν 250.000€ στην εφορία από εικονικά τιμολόγια που εξέδωσαν προηγούμενες διοικήσεις,ένα χρέος 75.000€ από ιματισμούς το οποίο εξοφλήθηκε,έχει ένα χρέος όπως προαναφέραμε της ΔΕΗ και πρέπει κάθε χρόνο να πληρώνουμε 75.000€ επι 5χρόνια για να εξοφληθεί και κάθε μήνα για να έχει ο Σύλλογος και όλες οι υποδομές ρεύμα(έχουμε υψηλή τάση και το ρεύμα πληρώνετε κάθε μήνα) ο Απόλλων πρέπει να πληρώνει 6.000€ με 9.000€, περίπου 85.000€ τον χρόνο για να λειτουργήσει.
Ο Μ.Γ.Σ.Κ.ΑΠΟΛΛΩΝ χρειάζεται περίπου 50.000€ για πληρωμές στο προσωπικό και 55.000€ στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του ότι ασφαλίζει περίπου 35 με 40 άτομα.
Έχει μια ρύθμιση στο ΙΚΑ από χρέη 100.000€ και για αναλώσιμα και συντήρηση τον χρόνο περίπου 30.000€.Εχουμε σε δικηγόρους και μηχανικούς έναν λογαριασμό απροσδιόριστο,θα σας τα λέω ένα ένα και ξεχωριστά για να δω πόσοι θα κάνετε τον κόπο να τα κάνετε άθροιση και να βγει ο λογαριασμός.
Όταν είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να αναλάβω τον Απόλλωνα Καλαμαριάς μου είπε σαν συμβουλή,αν είναι να αναλάβεις για να διοικήσεις θα με κάνεις υπερήφανο,αν είναι να αναλάβεις για να συμβιβάζεσαι με φιλάθλους και συνδέσμους μην αναλάβεις καθόλου.Θα τους ακούς όλους και θα αφουγκράζεσαι τις αγωνίες,όχι τους εξυπνακήδες,αλλά τις αποφάσεις θα τις παίρνεις εσύ .Περιμένετε έχουμε ακόμα πολλά να πούμε..
Ο Απόλλων είχε έσοδα περίπου 120.000€ και ενοίκια 15.000€,τα πιο πολλά κατασχεμένα,τα έσοδα τα ανέβασα περίπου 200.000€ μέχρι τα 600.000€ πρέπει να τα βρίσκω κάθε χρόνο και όχι μόνο, γιατί τα έξοδα δεν είναι μόνο αυτά που προανέφερα,θα τα πούμε και παρακάτω.
Για τις συναυλίες που μερικοί γράψατε ότι το κάναμε μπουζουξίδικο,κάναμε 3 συναυλίες αλλά ο Απόλλων δεν έπαθε τίποτα,ούτε τον χάλασαν την διαγωγή του,άλλα είναι αυτά που μας απασχολούν.Φέτος αν χρειαστεί και μπορώ θα κάνω και 10.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα..

Οι δικηγόροι μας και οι μηχανικοί τρέχουν και δε φτάνουν,πρώτο μέλημα να πάρουμε την κυριότητα του γηπέδου στα χέρια μας,δεύτερο να ετοιμαστεί ο φάκελος για την κατασκευή του γηπέδου το οποίο μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες,η ετοιμασία που έχει γίνει θα δώσει στον κόσμο και την κοινωνία να καταλάβει ότι ο Απόλλων θα έχει παρόν,διότι παρελθόν έχει δοξασμένο, αλλά και μέλλον αντάξιο της ιστορίας του .
Ο φάκελος θα κατατεθεί στον Δήμο Καλαμαριάς,στην Περιφέρεια και όπως ο νόμος ορίζει σε διεθνή διαγωνισμό για να μην μπορεί να τον προσβάλει κανείς.Και ο Απόλλων να μπορεί με τα έσοδα που θα είναι τεράστια για τον Σύλλογο να ανοικοδομήσει και να ξαναφτιάξει το όνομά του .
Θα καλέσω Γενικη Συνέλευση,επιτέλους ήρθε η ώρα αυτό το Σωματείο όχι να έχει μόνο γκρίνια,αλλά να τιμήσουμε και ανθρώπους που το αξίζουνε.Θα προτείνουμε στον κόσμο να ονομαστεί το Στάδιο "Βασίλης Τριανταφυλλίδης(Χάρρυ Κλυνν)" και οι δε είσοδοι κεντρική και πλαϊνές με ονόματα παλαιών ποδοσφαιριστών και παραγόντων που προσέφεραν τα μέγιστα στον Σύλλογο π.χ.Γρηγόρης Αβραμίδης(κεντρική πύλη),Γιώργος Μεντεκίδης ,ο παλιός Πρόεδρος του Απόλλωνα Κώστας Γεωργιάδης κ.α.

Ο φάκελος που ετοιμάζεται για την κατασκευή του γηπέδου με δύο υπόγεια,με τεράστιο πάρκινγκ,με ξενοδοχειακή μονάδα και με πολιτισμικό και ιστορικό κτίριο του Πόντου και της Προσφυγιάς και πολλά άλλα τα οποία θα ενημερώσουμε τον κόσμο, θα στοιχίσει 40-50.000.000€ θα πάμε στην Περιφέρεια με τον Δήμαρχο και όλους τους Δημοτικούς επικεφαλείς και θα ζητήσουμε αυτό που δικαιούμαστε,όπως ανακοινώθηκε για τον ΠΑΟΚ 20.000.000€ θα απαιτήσουμε όπως υποσχέθηκαν σε ΠΑΟΚ,Αρη και Ηρακλή να δώσουν και σε αυτόν τον τεράστιο Δήμο αλλά και στην ομάδα του Πόντου και της Προσφυγιάς το ίδιο ποσό.Δηλαδή τα 20.000.000€ για ανάπλαση.
Για να μπορέσει ο Δήμαρχος να λύσει τον γόρδιο δεσμό αυτού του τεράστιου ποσού των 1.300.000€,που τον ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας,έπρεπε ο Απόλλων να έχει αιρετή Διοίκηση και όχι Πρωτοδικείου και έτσι έπρεπε κάποιος να αναλάβει ένα χρέος ακόμα(εκτός του 1.3 εκατομ.) 2.500.000€ και έτσι επειδή φαίνεται είναι στο DNA τηε οικογένειάς μας να μπαίνουμε μέσα στη φωτιά γι αυτόν τον Σύλλογο έκανα αιρετή Διοίκηση,σαν Πρόεδρος ανέλαβα το χρέος και ευχαριστώ και αυτούς που με ακολούθησαν στην Διοίκηση.
Μπαίνουμε στη διαδικασία συντήρησης εκ βάθρου της υπάρχουσας κερκίδας,μελέτης για σκέπαστρο,φωτοβολταϊκά,δημοσιογραφικά σύνολο περίπου 1.000.000€ υπό την αιγίδα του Δήμου.Καταρχήν 50 οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήματα θα φέρουν τα παιδιά τους στην αγκαλιά του μεγάλου αυτού Συλλόγου να αθληθούν σε όποιο άθλημα επιθυμούν χωρίς να πληρώνουν και όχι η νεολαία μας να φτιάχνει συμμορίες.Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ είναι το καταφύγιο και θα είναι για όλα τα παιδιά!

Το να διοικείς αυτόν τον Σύλλογο τώρα κατάλαβα ότι θέλει κάκαλα και είμαι υπερήφανος που ο Τάκης Μπαλτίδης τυχαίνει και είναι ο πατέρας μου.Θέλω και μπορώ και τον Χάρρυ Κλύνν και τον Τάκη Μπαλτίδη να τους ξεπεράσω.Ο Θεός να μας έχει γερούς.
Καλώ τον Δήμαρχο και τον Μητροπολίτη,ο οποίος είναι ο μοναδικός Μητροπολίτης στην Ελλάδα που είπε δημόσια "Είμαι Απόλλων και μόνο Απόλλων" και φυσικά και τον Καλαμαριώτη βουλευτή πλέον Διαμαντή Γκολιδάκη,με την όποια επιρροή διαθέτουν να συστρατευτούνε σε αυτή την προσπάθεια που κάνω σαν Απόλλων Καλαμαριάς διότι ο επενδυτής είναι έτοιμος και περιμένει τη διαδικασία,όλα αυτά που προανέφερα.
Ο Απόλλων ξανά θα μεγαλουργήσει!
Και τώρα θα σας αναφέρω τις ενέργειες που δεν ξέρετε,γιατί πολλά δεν ξέρετε ακόμα που έχουμε κάνει γιατί ούτε τρελοί είμαστε,ούτε έχουμε καμία διαφορά με κανέναν,για να διώξουμε την ΠΑΕ από το γήπεδομε τη σύμφωνη γνώμη του 90% του κόσμου μας σημαίνει πολλά τα οποία θα τα μάθετε.
Αυτοί δε που έχουνε site και μέρα νύχτα προσπαθούν να μας κατηγορήσουν και λοιδορούν τους φιλάθλους,τους Rossoneri, και την οικογένειά μου τους λέω ότι... ο αετός όταν τον ενοχλήσεις πετάει ψηλά και η έλλειψη οξυγόνου τους κάνει και σκάνε!

Όπως είναι από το έτος 2020 και μέχρι και σήμερα βρισκόμαστε σε μια απόλυτα δικαιολογημένη αντιδικία με τους ((διαχειριστές)) της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ(εμείς ιστορικά και συναισθηματικά είμαστε με τον ιστορικό ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) της οποίας νόμιμα αποτελούμε μέτοχο σε ποσοστό 10% του μετοχικού της κεφαλαίου.Μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν έχουμε προβεί σε μια σειρά ενεργειών ενώπιον των αρμοδίων ποδοσφαιρικών (ΕΠΟ-SUPER LEAGUE 2-Επιτροπή Δεοντολογίας-Υπεύθυνο άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων),πολιτειακών (Υπουργό αθλητισμού) και αθλητικών εν γένει οργάνων(Ε.Ε.Α.) από τους οποίους αναμένουμε  την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων,αλλά και των σχετικών,κατ'εξουσιοδότηση του νόμου,εκδοθέντων  υπουργικών αποφάσεων εφόσον φυσικά όλοι αποδεχόμαστε ότι κινούμαστε εντός των ορίων μιας ευνομούμενης πολιτείας και ενός οργανωμένου ποδοσφαιρικού χώρου που εφαρμόζει κανόνες  και διατάξεις νόμων και Κανονισμών κατά τη ρητή επιτάγη τόσο της ΦΙΦΑ όσο και της ΟΥΕΦΑ.

Οι προσπάθειες μας αυτές που έχουν σαν στόχο την προστασία της οντότητος και των δικαιωμάτων του ιστορικού Συλλόγου μας,με υφιστάμενο φυσικά και το σχετικό μετοχικό μας δικαίωμα(και όχι μόνο),συνεχίζονται και ήδη έχουμε αναθέσει σε ομάδα δικηγόρων να ασχοληθεί με όλα τα επιμέρους ζητήματα που αφορούντη νομιμότητά της ύπαρξης,λειτουργίας και συμμετοχής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα(Super League 2) της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ.Η εντολή μας προς τους δικηγόρους μας είναι να διερευνήσουν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που σχετίσονται με την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ και να στραφούν ακόμη,εφόσον απαιτηθεί και εναντίον παντός υπευθύνου τόσο του ποδοσφαιρικού χώρου ή των πολιτειακών οργάνων που έχουν ορισθεί σε υπεύθυνες θέσεις για την προστασία του ποδοσφαίρου δια της εφαρμογής του Συντάγματος της χώρας μας,του νόμου 2725/1999,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και των σχετικών Κανονισμών που έχει θεσπίσει η ΕΠΟ.Ελπίζουμε ότι δε θα χρειασθεί να φτάσουμε ακόμη και στην προσφυγή μας στα ποινικά και αστικά δικαστήρια για την μη εφαρμογή των υφιστάμενων νόμων και τις παραβάσεις καθήκοντος από αρμόδια όργανα και τα μέλη αυτών.

Από τότε που ο Απόλλων έγινε και επαγγελματική ΠΑΕ τρεις Καλαμαριώτες είχανε την τιμή να διοικήσουν τον Σύλλογο,ο Χάρρυ Κλύνν,ο Τάκης Μπαλτίδης και ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης.Όλους την κατάλληλη ώρα θα τους τιμήσουμε γιατί η ιστορία γράφει και δεν ξεχνά!
Η επόμενη ανακοίνωση που θα κάνω να ξέρετε θα είναι όλα ακόμα καλύτερα,ακόμα ψηλότερα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Υ.Γ. Ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν έχει ανάγκη από Απολλωνάρχες, αλλά έχει ανάγκη από την αγάπη σας!


Φώτης Μπαλτίδης
Πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς Κανονικός!

20210608 025032 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Pin It